Search

Σούπερ Βανέγκας, θετικά δείγματα γραφής απ’ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης! (+50 photos)

Ελπίδες ενόψει της νέας σεζόν άφησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με την πολύ καλή εικόνα του στο παρκέ του Μ. Παρασκευόπουλος στο πρώτο του φιλικό απέναντι στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ο Εθνικός όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικός αλλά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ήταν ανώτερος του αντιπάλου στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δείχνοντας πως και φέτος θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Βέβαια οι ασπρόμαυροι ήρθαν στην Αλεξανδρούπολης με αρκετές σημαντικές απουσίες, όπως ο Ισραηλινός Σαφράνοβιτς και οι Έλληνες διεθνής Δημήτρης Γκαράς, Ανδρέας Ανδρελαδης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ο Σάκης Μουστακίδης άρχισε με τον Χαριτωνίδη πασαδόρο,  Παλέτζα διαγώνιο, Βανέγκας και Σουάρες Τζούνιορ ως ακραίους, Στίγγα και Τσέλιο κεντρικούς και τον Κοντοστάθη υποδοχή.

Ο δικέφαλος ξεκίνησε με  πασα Πετκοβιτς, Τακουρίδης Σμαραγδής κεντρικοί, Σακόγλου και Σωτηρίου ακραίοι, Γκομεζ διαγωνιος, Κωνσταντινίδης λιμπερο,

Το φίλμ του αγώνα

Στο πρώτο σετ, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7), με τον δικέφαλο να ανοίγει έπειτα την διαφορά και να προηγείται στο δεύτερο με 12-16. Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη βρέθηκαν μία ανάσα απ’ το κάνουν το 0-1, αλλά δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το σετ στις τρεις ευκαιρίες τους στο 21-24, με τον Εθνικό να κάνει μεγάλο come-back και να παίρνει τοσ ετ με 27-25.

 

Στο δεύτερο με κινητήριους μοχλούς τον Βανέγκας και τον Παλέντζα στην επίθεση αλλά και το καλό του μπλοκ ο Εθνικός άνοιξε απ’ το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ την ψαλίδα (16-11), η οποία δεν έκλεισε μέχρι το τέλος, με τους παίκτες του Σάκη Μουστακίδη να κάνουν το 2-0 στα σετ (25-17).

Το τρίτο σετ, έμοιαζε με deja vu του πρώτου, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο 22-24 αλλά να μην μπορεί και πάλι να τελειώσει το σετ, αφού οι παίκτες του Εθνικού ήταν ιδιαίτερα ψυχωμένοι παρόλο την φύση του παιχνιδιού. Αν και φιλικό, κανένας παίκτης του Εθνικού δεν παρατούσε μπάλες, ενώ ανάλογη συμπεριφορά είχαν και οι ασπρόμαυροι με το τρίτο σετ να μετατρέπεται σε ρώσικη ρουλέτα. Ο Εθνικός κατάφερε να παραμένει στην διεκδίκηση του σετ παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε τα περισσότερα set points, αλλά λύγισε τελικά με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 30-32 με τον Σακόγλου.

Στο τέταρτο, οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς επηρεασμένες σωματικά απ’ την ένταση του τρίτου σετ, με συνέπεια το τέμπο να είναι χαμηλότερο. Το σετ δεν ολοκληρώθηκε, όπως και το ματς,* καθώς αφενός  ακολουθούσε προγραμματισμένη αναμέτρηση παιδικού πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και αφετέρου οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν εξαντλημένοι απ’ την διάρκεια και την ένταση του φιλικού.

Άλλωστε οι αθλητές των δύο ομάδων έχουν ραντεβού και αύριο την ίδια ώρα στο Μ. Παρασκευόπουλος …

Υ.Γ. Πριν το ματς η διοίκηση του Εθνικού τίμησε το σωματείο του ΠΑΟΚ για την συμπλήρωση των 90 χρόνων ιστορίας του ασπρόμαυρου σωματείου …

Υ.Γ.2 Οι στιγμές έχουν απαθανατιστεί μέσα απ’ τον φωτογραφικό φακό της Παναγιώτας Τσικάκη

*Υ.Γ. 3 Όπως πληροφορηθήκαμε μετά το ματς και μέσω  της επίσημης σελίδας του Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, το τέταρτο σετ ήταν προσυμφωνημένο μεταξύ των δύο ομάδων να τελειώσει στους 15 πόντους

και γι’ αυτό είχαμε το 17-19. (Δείτε εδώ)

Share it