Search

Ηλιάνα Ζυγερίδου: Ένα κορίτσι από την Αλεξ/πολη, έτοιμο για σπουδαία πράγματα

Κόρη παίκτριας βόλεϊ που αγωνιζόταν στη Νίκη Αλεξανδρούπολης όταν αυτή μεσουρανούσε στην Α1 στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η ίδια στα 14 της χρόνια έτοιμη να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Α2 με τη φανέλα της Νίκης, παίζοντας ως ακραία όπως και η μαμά, Χριστίνα Κουκοράβα. Η Ηλιάνα Ζυγερίδου, το κορίτσι – ελπίδα του εβρίτικου βόλεϊ μίλησε αποκλειστικά στο SportsAddict για τους στόχους της, τα όνειρα της και για την φετινή πρόκληση της Α2.

S. A. Ηλιάνα είσαι 14 χρονών και πηγαίνεις γυμνάσιο. Από ποια ηλικία ξεκίνησες λοιπόν να παίζεις βόλεϊ;

H. Z. Μέχρι τα μέσα της Α’ Γυμνασίου πήγαινα στίβο, αλλά τότε αποφάσισα να ασχοληθώ με το βόλεϊ γιατί μου άρεσε πολύ και γιατί ήθελα να αλλάξω άθλημα.

S. A. Είσαι πολύ μικρή, αλλά σίγουρα έχεις στόχους, κάνεις όνειρα. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στα 20 σου;

H. Z. Θα ήθελα να είμαι φοιτήτρια σε μία άλλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη ας πούμε η οποία έχει και πολλές ομάδες, άρα και περισσότερες ευκαιρίες για να συμμετέχω σε πρωταθλήματα, κάπου μακριά από εδώ (γελάει). Θα μου άρεσε να σπουδάσω ιατρική ή μαθηματικό.

%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-1

Κάπου εδώ η κουβέντα πήγε στη μαμά της Ηλιάνας, πρώην αθλήτρια της Νίκης Χ. Κουκοράβα.

S. A. Όταν η Νίκη Αλεξανδρούπολης πρωταγωνιστούσε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στην Α1, βασικό στέλεχος της ομάδας ήταν η μητέρα σου Χριστίνα Κουκοράβα. Ήταν το γεγονός αυτό ένα από τα κίνητρα σου για να ασχοληθείς με το βόλεϊ;

H. Z. Όταν ήμουνα μικρή ερχόμασταν με την μαμά μου συχνά στο γήπεδο και βλέπαμε αγώνες. Δεν ήταν όμως το δικό της παρελθόν αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το άθλημα. Το δοκίμασα και από τη στιγμή που μου άρεσε είπα να παίξω και εγώ.

S. A. Θα ήθελες να της μοιάσεις και να βρεθείς κάποια στιγμή στο μέλλον, γιατί όχι, με τη Νίκη στη μεγάλη κατηγορία;

H. Z. Στόχος μου δεν είναι να της μοιάσω γιατί είμαι διαφορετικό άτομο από τη μητέρα μου, αλλά το να βρεθώ με τη Νίκη σε υψηλότερο επίπεδο σίγουρα είναι κάτι το οποίο θέλουμε όλοι στην ομάδα να πετύχουμε.

S. A. Πριν τη Νίκη έπαιζες στις Αμαζόνες Μαΐστρου. Ήταν δύσκολη απόφαση για σένα να αποχωρήσεις από εκεί; Θα ήθελες να πεις κάτι στις πρώην συμπαίκτριες σου;

H. Z. Μετά από πολύ σκέψη και συλλογισμό αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο για μένα και για την πρόοδο μου να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στη Νίκη και να δω πως θα πάει το όλο πράγμα. Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα κορίτσια στις Αμαζόνες καλή επιτυχία για τη φετινή σεζόν και να ξέρουν ότι θα πηγαίνω να τους βλέπω. Εύχομαι ότι καλύτερο.

%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-2

«Μεγάλη η βοήθεια των συμπαικτριών μου, μικρή ήθελα να μοιάσω στην Καλογεροπούλου και στην Καράμπαλη!»

S. A. Φέτος είσαι η μικρότερη σε ηλικία παίκτρια της πρώτης ομάδας της Νίκης που θα συμμετάσχει στην Α2. Πώς νιώθεις για αυτό και αν είναι μία πρόκληση η φετινή χρονιά για σένα;

H. Z. Στην αρχή δεν σας κρύβω πως ήμουνα λίγο αγχωμένη για το γεγονός ότι θα υπήρχε μία διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε μένα και στις συμπαίκτριες μου. Όλα τα κορίτσια όμως με καλοδέχτηκαν στην ομάδα και με βοηθούν ακόμα να προσαρμοστώ. Σίγουρα είναι μία πρόκληση για μένα η Α2 πρώτα απ’ όλα γιατί δεν έχω ξανά αγωνιστεί. Επικεντρώνομαι στις προπονήσεις κα ανυπομονώ να αρχίσει το πρωτάθλημα.

S. A. Πώς είναι να έχεις συμπαίκτρια τη Τζένη Καλογεροπούλου η οποία παίζει με τέτοιο πάθος ακόμα και στις προπονήσεις;

H. Z. Όταν ήμουνα μικρή και ερχόμασταν να δούμε τους αγώνες, έλεγα στη μαμά μου, να η Τζένη, να η Βάσω (Καράμπαλη) θα ήθελα να μοιάσω σε αυτές! Θέλω λοιπόν να μπορέσω κάποια στιγμή να παίζω και γω να βγάζω στο γήπεδο αυτή την ένταση και αυτό το πάθος όπως αυτά τα κορίτσια και άλλες παίκτριες στην ομάδα.

%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-3

«Πρωτοποριακές οι προπονήσεις με τον κ. Ανδρεάδη, θα πάμε πολύ καλύτερα από πέρυσι»

S. A. Την περσινή σεζόν η Νίκη κατάφερε στο τέλος να παραμείνει στην κατηγορία. Φέτος που μπορεί να φτάσει η ομάδα; Πιστεύεις ότι θα την δούμε ψηλότερα στη βαθμολογία;

H. Z. Με αυτά που βλέπω στις προπονήσεις, από τη θέληση των κοριτσιών και από την προσπάθεια που καταβάλουμε όλες μαζί θα είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι τα πράγματα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι περισσότερο.

S. A. Πώς είναι να δουλεύεις υπό τις οδηγίες του προπονητή σας Γιάννη Ανδρεάδη;

H. Z. Πιστεύω ότι η προπόνηση είναι πολύ πρωτοποριακή, κάνουμε καινούργια πράγματα, δεν κάνουμε κάθε φορά τις ίδιες ασκήσεις, ερχόμαστε όλες με όρεξη και κυλάνε πολύ όμορφα οι ώρες.

S. A. Τι θα ήθελες να πεις στους ανθρώπους της Νίκης που σε επέλεξαν;

H. Z. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσαν να έρθω εδώ καταρχάς και να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό από αυτή την μικρή ηλικία και θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω από την πλευρά μου έτσι ώστε να έχουμε μία καλή σεζόν.

%ce%b6%cf%85%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-5

 

Εγώ με τη σειρά μου Ηλιάνα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη, να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία και όλα τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα!

Συνέντευξη – Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Τσικάκη (pantsik)

 

Share it