Search

Ένας διανομέας με μεγάλη καρδιά! Ο 24χρονος Θρακιώτης που βρήκε και παρέδωσε τσάντα με πάνω απο 5,000 ευρώ

Όταν ένα τσαντάκι βρέθηκε πεταμένο στα πόδια του, δε σκέφτηκε ούτε στιγμή να το ανοίξει, το παρέδωσε μαζί με το περιεχόμενό του που ανέρχονταν σε περισσότερα από 5.000 ευρώ.

Η τιμιότητα έχει πρόσωπο, είναι ο 24χρονος Αλή Κουρτ Χουσεΐν, ο διανομέας του Flo Cafe, που παραδίδει καφέ αλλά κυρίως μαθήματα ήθους, σε όσους ξέχασαν τι σημαίνει αυτή η λέξη. Το νεαρό παιδί που εργάζεται στο καφέ του Εμπορικού Κέντρου Κosmopolis για να βγάζει τα προς το ζην, μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του στην πληροφορική, έκανε αυτοί που λίγοι θα έκαναν.

Βρήκε ένα τσαντάκι πεταμένο και δεν μπήκε καν στον πειρασμό να το ανοίξει και να οικειοποιηθεί το περιεχόμενό του. Αντιθέτως έπραξε αυτό που του πρόσταξε η καρδιά του, το παρέδωσε, ώστε αυτό να φτάσει στον κάτοχό του. Όλα συνέβησαν πριν δυο εβδομάδες όταν ο νεαρός Αλή επισκέφτηκε κατάστημα της πόλης μας, για να πραγματοποιήσει αγορές για λογαριασμό της επιχείρησης όπου εργάζεται.

Φτάνοντας στον χώρο στάθμευσης με το μηχανάκι του είδε πεταμένο ένα τσαντάκι. «Το σκέφτηκα αν έπρεπε να το πάρω, σκέφτηκα ότι θα είχε ταυτότητες, χαρτιά, οπότε το πήρα και το πήγα μέσα στο ταμείο του καταστήματος και το άφησα. Τους είπα ότι το βρήκα έξω, αν ξέρουν ποιανού είναι, δεν το άνοιξα εγώ και μου είπαν ότι θα το ανοίξουν αυτοί», διηγείται στον «Χ».

Ο Αλή επέστρεψε στα καθήκοντά του εκείνη την ημέρα και δεν ανέφερε σε κανέναν ότι είχε βρει και είχε παραδώσει ένα τσαντάκι. Για εκείνον ήταν κάτι αυτονόητο, οπότε δεν έκανε καν τον κόπο να το συζητήσει. Άλλωστε τη δεδομένη στιγμή δε γνώριζε ότι το περιεχόμενό του ανέρχονταν σε πολλές χιλιάδες ευρώ.  Δύο εβδομάδες μετά ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Flo Cafe, ο Κώστας Σίμου, θα λάβει τα εύσημα για το ήθος του υπαλλήλου του και θα ενημερωθεί ότι το τσαντάκι που βρήκε και παρέδωσε ο Αλή περιείχε περισσότερες από 5.000 ευρώ.

Το πόσο αν και μεγάλο για τον νεαρό διανομέα δεν έκανε την παραμικρή διαφορά. «Προχτές που πήγε το αφεντικό στο ίδιο κατάστημα για να ψωνίσει εκεί του το είπανε και εμένα με πήρανε τηλέφωνο, εγώ το είχα ξεχάσει κιόλας. Δεν σκέφτηκα καθόλου να το ανοίξω το τσαντάκι, είναι κάποιου ξένου. Αν έχανα κάτι δικό μου θα ήθελα να μου το επιστρέψουν», μας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Τον Αλή Κούρτ Χουσεΐν θα τον δείτε να κάνει διανομές με το μηχανάκι του για το Flo Cafe, εκεί όπου εργάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Στο μεταξύ διαβάζει για να δώσει τα μαθήματα που χρωστάει για να τελειώσει τις σπουδές πληροφορικής και ονειρεύεται να μπορέσει να μείνει στην πόλη του, να εργαστεί και να κάνει πράξη την επιθυμία του να ανοίξει ένα δικό του μαγαζί, ένα μικρό μαγαζάκι, όπως λέει ο ίδιος. Ο κάτοχος της τσάντας δεν τον αναζήτησε για τα νόμιμα εύρετρα. Αλήθεια, πιστεύει κάποιος ότι δεν αξίζει το καλύτερο σε αυτό το νεαρό και τίμιο παιδί;

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=104619

Share it