Search

«Ο μικρός Παραολυμπιονίκης της καρδιάς μου!»

Διέσχισε 9,500 χιλιόμετρα με δικά της έξοδα, με σκοπό να είναι κοντά στον αδερφό της στην μεγαλύτερη – ως τώρα – στιγμή της ζωής του. Δεν ήθελε να δει τον μεγάλου αγώνα του Δημοσθένη απ’  την τηλεόραση. Ίσως μέσα της, ήταν σίγουρα πως η παρουσία της στο Ρίο, θα συνδεόταν με στιγμές που θα χαράσσονταν ανεξίτηλα στη μνήμη και στο θυμικό της.

Έτσι κι έγινε, η Μαρία Μιχαλεντζάκη, έζησε από κοντά την χρυσή κούρσα του μικρού αδερφού της Δημοσθένη. Οι στιγμές που βίωσε, είναι από ΄κείνες, που καμία γλώσσα του πλανήτη δεν έχει τη δύναμη να αποτυπώσει λεκτικά την δύναμη των συναισθημάτων.

Το ταξίδι της στο Ρίο και η παρουσία της στην κούρσα, έδωσαν κι’  άλλη δύναμη στον Δημοσθένη, ο οποίος μετά τον άθλο του, δεν περιαυτολόγησε, δεν είπε μεγάλα λόγια …. αντίθετα το πρώτο πρόσωπο που σκέφτηκε, ήταν η αγαπημένη του Μαρία, λέγοντας:

«Το αφιερώνω στην αδελφή μου, που ήρθε στο Ρίο με δικά της έξοδα»

Την δήλωση αυτή η Μαρία την έμαθε στο Ολυμπιακό χωριό. Η ίδια σε δηλώσεις της στο sportsfeed.gr, δεν μπορούσε να κρύψει την λατρεία που θρέφει για τον αδερφό της:

«Το έμαθα όταν πήγα μετά τον αγώνα στο Ολυμπιακό χωριό για να τον δω. Πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω σε αυτόν. Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά και είμαι πάντα στο πλευρό του. Είναι 3,5 χρόνια μικρότερος από εμένα και τον έχω υπό την προστασία μου. Είναι ο μικρός Παραολυμπιονίκης της καρδιάς μου».

Share it