Search

Επική ανατροπή για την Ζενίτ του Λοντίγκιν! Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ στο Europa League

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αγώνων της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Europa League  οπού είχαμε 13 παιχνίδια, με τα υπόλοιπα να ξεκινούν στις 22:05

Το πλέον εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο Ισραήλ οπού η ομάδα του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν υπό την καθοδήγηση του Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρα του προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν, έφτασε σε μια απίστευτη νίκη καθώς έχανε με 3-0 μέχρι το 77′ και στα τελευταία 13′ λεπτά του αγώνα κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές!

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον Λοντίγκιν και στο πρώτο τους απειλητικό σουτ κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του πρώην κίπερ της Ξάνθης, όταν στο 25′ το φάουλ απο πλάγια θέση του Μεντούτζιανιν πέρασε απο όλους μπέρδεψε η πορεία της μπάλας τον Γιούρι και κατέληξε στα δίχτυα της Ζενίτ για το 1-0. Σα να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παραβιάσουν ακόμη δύο φορές την εστία του Λοντίγκιν αρχικά στο 50′ με σουτ του Κβάρτανσον και εν συνεχεία με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Μεντούντζιανιν στο 70′.

zenit-tzouliano

Κάπου εκεί οι παίκτες του Λουτσέσκου αφυπνίστηκαν και με κορυφαίο τον καταπληκτικό Βραζιλιάνο Τζουλιάνο(φωτο πάνω) έφτασαν σε μια επική ανατροπή. Οι Ρώσοι μείωσαν αρχικά με τέρμα του Κοκόριν μετά απο ασίστ του Τζουλιάνο στο 77′, στο 84′ μείωσαν σε 2-3 όταν κέρδισαν έμμεσο ο Τζουλιάνο πάσαρε στον πρώην μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μάκ που με ωραίο πλασέ  μείωσε για την ομάδα του μάλιστα σε αυτή την φάση οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα λόγο της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ντάσα.

zenit

Στο 86′ ο Τζουλιάνο μετά απο δύο ασίστ κατάφερε να σκοράρει μετά απο γύρισμα του Μάκ ισοφαρίζοντας το ματς, για να φτάσουμε στο 91′  με τον Τζουλιάνο να σεντράρει και τον Τζόρτζεβιτς με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της Μακάμπι για το απίστευτο 3-4 τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλα απο τους Ρώσους με τον Λοντίγκιν μάλιστα να τρέχει απο την μια μεριά του γηπέδου στην άλλη για να πανηγυρίσει και αυτός με τους συμπαίκτες του την απίστευτη ανατροπή.

olympiakos

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις κερδίζοντας στην Ελβετία την Γιούνγκ Μπόις με 1-0 χάρις σε τέρμα του Καμπιάσο απο το 42′.

apoel

Νικηφόρα πρεμιέρα έκανε και ο ΑΠΟΕΛ που παρότι έχανε απο την Αστάνα με τα τέρματα των Βινίσιους και Ντε Καμάργκο έφτασε στη νίκη και ξεκίνησε με νίκη της υποχρεώσεις του. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη της Φέγενορτ επί της Γιουνάιτεντ ενώ με γκολ στο 96′ γλύτωσε την ήττα η Φενέρμπαχτσε.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Φέγενοορντ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (79′ Φιλένα)

Ζόρια – Φενέρμπαχτσε 1-1 (52′ Γκρετσίσκιν / 96′ Κιερ)

2ος όμιλος

Γιουνγκ Μπόις – Ολυμπιακός 0-1 (42′ Καμπιάσο)

ΑΠΟΕΛ – Αστάνα 2-1 (75′ Βινίσιους, 87′ Ντε Καμάργκο / 45′ Μακσίμοβιτς)

3ος όμιλος

Μάιντς – Σεντ-Ετιέν 1-1 (57′ Μπούνγκερτ / 88′ Ρέμπιτς)

Άντερλεχτ – Γκαμπάλα 2-1 (14′ Τεοντόρτσικ, 41′ αυτ. Ραφαέλ Σάντος / 20′ Νταμπό)

4ος όμιλος

Άλκμααρ – Ντάνταλκ 1-1 (61′ Βάιτενς / 89′ Κίλνταφ)

Μακάμπι Τελ-Αβίβ – Ζενίτ 3-4 (26′ και 70′ Μεντούνιανιν, 50′ Κιάρτανσον / 76′ Κοκόριν, 84′ Μαουρίσιο, 86′ Ζιουλιάνο, 90′ Τζόρτζεβιτς)

5ος όμιλος

Βικτόρια Πλζεν – Ρόμα 1-1 (11′ Μπάκος / 4′ πέν. Περότι)

Άστρα Τζούρτζου – Αούστρια Βιέννης 2-3 (18′ Αλιμπέκ, 74′ Σαπουνάρου / 16′ πέν. Χόλτσχαουζερ, 33′ Φρίζενμπιχλερ, 58′ Γκρίνβαλντ)

6ος όμιλος

Ραπίντ Βιέννης – Γκενκ 3-2 (51′ Σβαμπ, 59′ Ζοελίντον, 60′ αυτ. Κόλεϊ / 29′ και 90′ Μπέιλι)

Σασουόλο – Μπιλμπάο 3-0 (60′ Λιρόλα, 75′ Ντεφρέλ, 82′ Πολιτάνο)

Share it