Search

Οι πρώτες αντιδράσεις από Ορεστιάδα και Εθνικό για την κλήρωση

Τα τεφτέρια βγήκαν, οι πρώτοι υπολογισμοί ξεκίνησαν… Αν και είναι νωρίς ακόμη, αφού οι ομάδες τώρα αρχίζουν να μπαίνουν στο πιο δυναμικό κομμάτι της προετοιμασίας τους αλλά εδώ και λίγες ώρες, οι άνθρωποι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας μελετούν τη σειρά των αγώνων που έχουν να δώσουν και τις ημερομηνίες τους, επιχειρώντας έναν πρώτο προγραμματισμό .

Η αλήθεια είναι ο Εθνικός έχει να βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του βόλεϊκού μαραθωνίου φιλοξενώντας τα δύο θεωρητικά φαβορί για τον τίτλο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα και Ολυμπιακό στη 3η αγωνιστική, με τον φιλόδοξο Παβαθηναϊκό (εκτός) και την πάντα υπολογίσιμη Κηφισιά να ακολουθεί. Από τη μια υπάρχει η εμπορικότητα των αντιπάλων που μπορούν να κόψουν εισιτήρια και άρα έσοδα για τα ταμεία, από την άλλη, ο φόβος  της μικρής συγκομιδής βαθμών για την ομάδα με τον παράγοντα άγχος να καραδοκεί.

Μαθημένος στα δύσκολα ο προπονητής των Εβριτών Σάκης Μουστακίδης, χαμογέλασε μόλις – κατά τη διάρκειας της προπόνησης – ενημερώθηκε για την σειρά της κλήρωσης. Μάλιστα, με τον φακό μας να είναι αυτόπτης μάρτυρας, ο κόουτς χαμογέλασε στον συνεργάτη του Γιώργο Παπάζογλου (φωτο) , λέγοντας χαρακτηριστικά …. «καλή είναι. Τι έχει; Όλους θα τους παίξουμε. Την υγειά μας να έχουμε, να δουλέψουμε να ‘μαστε έτοιμοι και όλα θα έρθουν».

Από την πλευρά του , ο αντιπρόεδρος του Εθνικού και ταμίας του ΤΑΑ Αντώνης Τελόπουλος που ήταν στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης παρακολουθώντας την προπόνηση, σχολίασε ότι «το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές καθώς όλα τα θεωρητικώς δύσκολα παιχνίδια είναι στην αρχή. Η ομάδα παρά ταύτα προετοιμάζεται για όλα τα παιχνίδια το ίδιο προσηλωμένη στο πρωταρχικό στόχο να παίζει ποιοτικό βόλεϊ. Σίγουρα οι δυνατοί αγώνες στο ξεκίνημα στην έδρα μας μπορούν να αποτελέσουν γιορτή. Η Αλεξανδρούπολη γνωρίζει από καλό βολεϊ, το έχει τις φλέβες της. Όπως είπα κοιτάμε όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και στόχος μας πάντα είναι η νίκη».

Από την πλευρά της η Ορεστιάδα, συνεχίζει την παράδοση των εκτός έδρας αγώνων στην πρεμιέρα, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στην έδρα του βορείου Έβρου. Ο διοικητικός ηγέτης του Α.Ο. Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης βρέθηκε στο Αίγιο μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΑΟΟ Παντελή Δραχτίδη και παρακολούθησαν μαζί την διαδικασία τη κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος. Μιλώντας στο sportsaddict.gr έκανε λόγο για ένα πρωτάθλημα που με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και υπό προϋποθέσεις τον Παναθηναϊκό, οι διαφορές των υπόλοιπων είναι μικρές και όλα είναι ανοιχτά.

«Υπάρχουν πολλές ισάξιες ομάδες. Όποιος μπορεί να κάνει υπολογισμούς και να μπει σε διαδικασία του να προβλέψει θέση, θα πέσει έξω. Όποιος υποτιμήσει τον άλλον, θα έχει θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την ομάδα του και την έναρξη του νέου πρωταθλήματος , ο κ. Γκιζάνης ήταν ξεκάθαρος. «Σημασία έχει ότι θα παίξουμε. Θα μπούμε στο γήπεδο και θα παίξουμε όλοι με όλους. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι . Να δουλέψουμε εντατικά και μεθοδικά. Δεν θέλω να πω πολλά. Θέλουμε να έχουμε χαμηλά την μπάλα. Τα πράγματα δεν θα ναι εύκολα αλλά εκτιμώ ότι μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε μια καλή χρονιά».

Ότι αφορά την πρεμιέρα εκτίμησε ότι «θα χτυπήσουμε το παιχνίδι με τον Ηρακλή και μετά θα ετοιμαστούμε για έναν αγώνα γιορτή κόντρα στον πρωταθλητή».

Share it