Search

AEK – Α.Ο. Ξάνθης 4-1: Η κατάρρευση του πρώτου 15λεπτου υποχρέωσε σε ήττα την Ξάνθη

Αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α., δίνοντας την ευκαιρία στην Ένωση να προηγηθεί στο σκορ, με 3-1, ήδη απ’ το πρώτο 15λεπτο.

Ούγκο Αλμέιδα – Πατίτο και φυσικά ο Μάνταλος (ο οποίος ήταν πολύ καλός για 90) δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυντική διάταξη της Ξάνθης, η οποία δεν έδειχνε να έχει το φάρμακο να τους αντιμετωπίσει.

Πριν συμπληρωθούν τα δέκα πρώτα λεπτά Αλμέιδα και Μάνταλος είχαν δώσει αέρα δύο τερμάτων στην Ένωση. Ο Γιουνές αναπτέρωσε τις ελπίδες της Ξάνθης για κάτι καλό, μειώνοντας σε 2-1 στο 12.  Πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο όμως ο Αλμέιδα και πάλι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ.

Η Ξάνθη κατάφερε να νοικοκυρευτεί αμυντικά μετά στην πρώτη σαστιμάρα και ισορρόπησε το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 3-1 στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά μετά την είσοδο του Νιέτο στο 60′ αντί του τριάδη, η Ξάνθη ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, αναγκάζοντας μάλιστα τον προπονητή της ΑΕΚ, να ακολουθήσει μια πιο αμυντικογενή τακτική με την είσοδο των Σιμόες αντί του Μπακασέτα. Με κινητήριο μοχλό τον Νιέτο η Ξάνθη έχασε δύο ευκαιρίες με τον Καρασαλίδη στο 62 και με το δοκάρι του Ισπανού στις καθυστερήσεις. Στο μεσοδιάστημα, η ΑΕΚ σε μια αντεπίθεση στο 76 με τον Ντίντακ έκανε το τελικό 4-1.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μπακασέτας (65′ Σιμόες), Μάνταλος, Ροντρίγκες (74′ Βάργκας), Αλμέιδα (61′ Αραβίδης).

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60′ Νιέτο), Λάζιτς (72′ Ράνος), Σολτάνι, Γιούνες.

 

 

 

Share it