Search

Διαβάστε τι έγινε στη συνάντηση Δήμου Αλεξ/πολης με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων

Το απόγευμα της Τρίτης 6/9 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου της Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Παντελίδης & Χρήστος Γερακόπουλος συναντήθηκαν και συζήτησαν με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων του δήμου.

Ο κ. Λαμπάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ακούει πολλά παράπονα για το κολυμβητήριο κάτι το οποίο όπως είπε δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, ενώ παρατηρεί ότι υπάρχουν και πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στα σωματεία  πράγμα το οποίο επίσης του φαίνεται παράλογο. Στη συνέχεια ανήγγειλε τη δημιουργία ενός γηπέδου beach handball, ενός beach volley, ενός σκέιτμπορντ και ενός τένις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στον χώρο κάτω από το λούνα πάρκ. Ακόμη, τα δύο σχολεία στο ΚΕΓΕ από τη νέα σεζόν θα αξιοποιηθούν ως αθλητικοί χώροι. Επίσης, χθες το μεσημέρι στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη θέσπιση συγκεκριμένων ωρών εισόδου για το κοινό στο «Φώτης Κοσμάς». Αυτό έγινε κυρίως γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα με την ταυτόχρονη συνύπαρξη απλού κόσμου που ήθελε να αθληθεί και αθλητών στο στάδιο, με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρχουν και ατυχήματα. Εργασίες θα γίνουν και στα γηπεδάκια που βρίσκονται κοντά στο «Φώτης Κοσμάς». Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν νέες μπασκέτες, φιλέ τένις και θα γίενι το στήσιμου του γηπέδου του μπασκετ. Σε δεύετρη φάση θα υπάρξει επίστρωση με ελαστομερές υλικό και έπειτα θα γίνουν περιφράξεις. Μέσα στα σχέδια είναι αν ενισχυθεί και ο φωτισμός.

Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε το Μητρώο συνεργαζομένων αθλητών και σωματείων για ώρες και αδειοδοτήσεις. Συγκεκριμένα τα σωματεία θα πρέπει μέχρι τις 30/11 να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουν για να λειτουργούν νόμιμα. Σε αυτό το σημείο τονίστηκε από τον κ. Βαταμίδη ότι εκκρεμεί η αδειοδότηση των ποδοσφαιρικών γηπέδων, θέμα το οποίο όπως είπε στόχος είναι να κλείσει μέχρι τις 8/10.

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν οι εκπρόσωποι των ομάδων με πρώτο τον Θεόδωρο Βουρδόλη του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του με το πως καταμοιράστηκε ο φετινός προϋπολογισμός. Τόνισε χαρακτηριστικά πως σε όλους τους συλλόγους υπήρξε μείωσε επιδότησης 25% και στον μόνο σύλλογο στον οποίο δεν υπήρξε μείωση αλλά αντίθετα αύξηση ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Δήμαρχος είπε σε αυτό το σημείο ότι δεν θεωρεί πως δόθηκαν άδικα παραπάνω χρήματα στον Εθνικό. Λιτός και περιεκτικός ήταν ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης λέγοντας πως αν προστεθούν δύο ντουλάπες στα αποδυτήρια του κλειστού «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο ίδιος θα είναι ευχαριστημένος. Η Όλγα Βρετοπούλου εκπροσωπόντας το Παναγιώτη Λογαρά και τη Νίκη Απαλού έκανε γνωστό το πρόβλημα που ύπαρχει με το νερό το οποίο όταν τα μπεκ του γηπέδου δουλεύουν δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις βρύσες στα κοντινά στο γήπεδο σπίτια. O Δημήτρης Χαραλαμπάκης από τους Κύκλωπες ζήτησε να εξεταστεί το θέμα των ωρών προπόνσης των ομάδων και να υπάρξει δίκαιη κατανομή, έθιξε το θέμα με τις διαφημιστικές πινακίδες μέσα στο κλειστό, αλλά και με τις πινακίδες που έμπαιναν κατά καιρούς μέσα στην πόλη για την αναγγελία αγώνων. Για αυτά τα θέματα απάντησε ο κ. Παντελίδης λέγοντας πως θα πρέπει να βρει ο Δήμος ένα τρόπο να εφαρμόσει τον φόρο διαφήμισης, όχι όπως είπε για να μπουν χρήματα στα ταμεία του, αλλά για να ελέγχεται αυτή η λειτουργία.

Τέλος, πολλοί από τους εκπροσώπους των ομάδων έκαναν παράπονα για το φωτισμό στα γήπεδα, ενώ ο κ. Κυζιρίδης από το ΑΛΕΞ τόνισε ότι καλό θα ήταν άνθρωποι με 5μηνη εργασία στο Δήμο να φροντίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της πόλης.

Share it