Search

Όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση της ανανεωμένης και φιλόδοξης Ασπίδας Ξάνθης

Την παρουσίαση του αγωνιστικού της τμήματος και των νέων μεταγραφών πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τύπου του κλειστού γυμναστηρίου Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου», δείχνοντας για ακόμη μια φορά τα συνεχή βήματα προόδου σε όλους τους τομείς που πραγματοποιεί ο σύλλογος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του τιμ μάνατζερ Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, έκανε μία μικρή ανασκόπηση των τελευταίων ετών, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη σεζόν που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες (σ.σ. η κλήρωση της Β’ Εθνικής θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Η ομάδα μας συνεχίζει την ανοδική πορεία της, πριν 5 χρόνια ήταν το νούμερο 30 στην κατάταξη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και σήμερα φτάσαμε στο Νο 2. Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη γιατί θα πάρουμε μέρος σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με αντιπάλους ομάδες έμπειρες με παρουσίες ακόμη και στην Α1. Εμείς έχοντας την εμπειρία της Β’ Εθνικής πριν 2 χρόνια ¨θωρακίσαμε¨ την ομάδα με την απόκτηση παικτών στις θέσεις που χρειαζόμασταν ενίσχυση, οι οποίοι μαζί με τους παλαιότερους θα αποτελέσουν ένα κράμα που θα μας οδηγήσει στις επιτυχίες».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του μπασκετικού τμήματος της Ασπίδας Πέτρος Ραφτόπουλος ο οποίος σημείωσε:«Θέλω να καλέσω το φίλαθλο κοινό της πόλης μας και τους υποσχόμαστε ότι θα τους ανταμείψουμε με όμορφο θέαμα. Δεν έγιναν τυχαία οι επιλογές των παικτών αλλά με βάση κριτήρια που έβαλε το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα θα φέρει πολύ κόσμο στο γήπεδο. Δεν παίζουμε μπάσκετ μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά για να προσφέρουν και θέαμα στον κόσμο και να οδηγήσουν την ομάδα ακόμη ψηλότερα. Έχουμε φιλοδοξίες, αλλά πρέπει να μας στηρίξει ο κόσμος και να μας δείξει ότι θέλει την ομάδα να είναι ψηλά, οπότε τότε θα τολμήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Βέβαια για να είναι γεμάτο το γήπεδο εμείς θα πρέπει να παίζουμε ωραίο μπάσκετ. Να αποδείξουμε ότι η Ασπίδα είναι για πιο ψηλά. Φέτος θα κλείσω 30 χρόνια στην ομάδα, είναι ένα δέσιμο, μία αγάπη που στήθηκε από την αρχή και διατήρησε αυτή τη φλόγα».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Ιωαννίδης, δήλωσε: «Πρώτος μας στόχος ήταν να κρατήσουμε τον περσινό κορμό και να γίνουν γρήγορα οι προσθήκες, με την Διοίκηση να κινείται άμεσα και να προχωρά στις απαιτούμενες μεταγραφές και την ενίσχυση. Τα παιδιά που αποκτήθηκαν επιλέχθηκαν πρώτα με βάση το χαρακτήρα τους κι έπειτα με την αγωνιστική τους αξία. Η δουλειά είναι δεδομένη από εμάς και μόνο μέσα από αυτήν θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μία ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε εμείς. Όσο αφορά τους στόχους, για εμένα ιδανικός στόχος θα ήταν να κατέβουμε και να πετύχουμε 30 νίκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα παίζουμε μόνοι μας και θα τα καταφέρουμε. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι σε όλα τα ματς θα κατεβαίνουμε με στόχο τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και κάθε παίκτης θα παλεύει και θα δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Από εκεί κι έπειτα τον Μάιο θα κάνουμε τον απολογισμό για να δούμε τι θα έχουμε πετύχει. Ολοκληρώνουμε τη 2η εβδομάδα της προετοιμασίας μας, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς και απρόοπτα, περιμένουμε την κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας στο μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε, να παρουσιαστούμε ως μία καλή ομάδα στο ξεκίνημα. Όσοι με ξέρουν ως προπονητή, ξέρουν ότι ευτυχισμένο με κάνει η άμυνα, αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα παίζουμε μόνο αμυντικά, αλλά θα είναι το κλειδί για τα παιχνίδια μας ώστε μέσα από τα παιχνίδια να δείχνουμε και τις επιθετικές μας αρετές. Για εμένα δεν υπάρχουν παίκτες αμυντικοί ή επιθετικοί, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βάλουν το ¨εγώ¨τους κάτω από την ομάδα και να αποτελέσουν ¨γρανάζια¨ της ομάδας».

Στην εκδήλωση δηλώσεις έκαναν και οι παίκτες της ομάδας με τους δύο αρχηγούς της, Στεφανίδη και Κουτσογιάννη, ο Ντεμάι που προωθήθηκε από το εφηβικό τμήμα αλλά και οι πέντε νεοαποκτηθέντες. Αναλυτικά:

Γιάννης Στεφανίδης (αρχηγός Ασπίδας): «Έχουμε φτιάξει ένα πολύ δυνατό ρόστερ και όλα εξαρτώνται από εμάς και τους προπονητές μας να πετύχουμε, και μέσα από τους αγώνες να διασκεδάζουμε και εμείς με το παιχνίδι. Μακάρι να φτάσουμε σε μία ανώτερη κατηγορία, αλλά δεν είναι κάτι που βιαζόμαστε, αυτό μπορεί να το πετύχουμε στα επόμενα χρόνια».

Απόστολος Κουτσογιάννης (αρχηγός Ασπίδας): «Εύχομαι να έχουμε την υγεία μας, γιατί αν είμαστε γεροί θα μπορούμε να διεκδικούμε τους στόχους μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και πιστεύω ότι με την παρουσία και των νέων παικτών θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό».

Γιώργος Ασημάκης : «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι σε μία μπασκετκή πόλη όπως είναι η Ξάνθη και συνάντησα ανθρώπους με επίπεδο. Νομίζω έκανα την καλύτερη επιλογή. Ο στόχος μας είναι να κλειδώσουμε την παραμονή μας και από εκεί κι έπειτα να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Εύχομαι να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά».

Γιάννης Μανδαλάκης : «Έγιναν πολύ σημαντικές κινήσις από την ομάδα και πιστεύω θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύνολο. Θα είναι μία μεγάλη και δύσκολη χρονιά την οποία ελπίζω να ολοκληρώσουμε με επιτυχία».

Θανάσης Τσιαβές : «Απάντησα αμέσως θετικά στην πρόταση της Ασπίδας γιατί γνώριζα ότι θα έρθω σε έναν οργανωμένο σύλλογο με φιλοδοξίες. Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα που πιστεύω θα μας βοηθήσει στο δέσιμο των παικτών και μέσα από τη δουλειά ελπίζω να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε».

Γιώργος Παπαθανασίου : «Νιώθω πολύ όμορφα που ήρθα σε μία οργανωμένη ομάδα και εδώ βρήκα ένα φιλικό κλίμα. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να κάνω συνέχεια βήματα μπροστά, να βοηθάω τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά για να φεύγουμε νικητές κάθε Κυριακή».

Ιωάννης Κολοβής : «Είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να στερεωθούμε στη Β’ Εθνική και, αν πάει καλά το πρωτάθλημα να κοιτάξουμε και την άνοδο».

Κλαούντιο Ντεμάι: «Να έχουμε μία καλή χρονιά, να ευχαριστήσω την ομάδα που μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στην ανδρική ομάδα και πιστεύω να δώσω ότι βοήθεια μπορώ για να πετύχει η ομάδα μου τους στόχους της».

Share it