Search

Συνεχίζεται το «χτίσιμο» του νέου Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Με εντελώς άλλο προφίλ θα παρουσιαστεί φέτος στο πρωτάθλημα της νέας Volleyleague, που θα ξεκινήσει στις 22/23 Οκτωβρίου, η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη. 

Έχοντας εξασφαλίσει από νωρίς την αδειοδότηση (σ.σ. μια απ’ τις ελάχιστες ομάδες που το κατάφεραν), ο Εθνικός πρόλαβε να «γεμίσει» τα πολλά κενά που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ του, μετά την αποχώρηση σχεδόν όλου του ρόστερ (παρέμειναν μόνο Βλαχόπουλος, Τσέλιος, Στοϊλούδης, Χαραλαμπίδης).

«Άγκυρα» για την Αλεξανδρούπολη έριξαν φέτος:

  • οι κεντρικοί Δημήτρης Χατζόπουλος και  Κάσανδρος Στίγγας, που θα κληθούν να αναπληρώσουν (μαζί με τους Τσέλιο – Στοϊλούδη το κενό που άφησαν Κιόσσης και Τουράνγιανιν.
  • ο πασαδόρος Γιάννης Χαριτωνίδης, που με την εμπειρία του θα καλύψει την αποχώρηση του Σταύρου Κασαμπαλή.
  • ο διαγώνιος Νίκος Παλέντζας στην σταθερότητα του οποίου βασίζει πολλά για την ερχόμενη περίοδο. Ο Παλένζτας αποκτήθηκε στη θέση του Βραζιλιάνου Ιγκόρ Γκιουλεν. Δεύτερος διαγώνιος θα είναι ο Γιάννης Καβαρατζής, που επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στον Ροδίων Άθλησις, ενώ στην ίδια θέση αγωνίζεται και ο Δημήτρης Μούχλιας, που αποκτήθηκε με υποσχετική απ’τον Έβρο Σουφλίου και ο οποίος αποτελεί εν δυνάμει διάττοντα αστέρα του ελληνικού βόλεϊ.
  • οι ακραίοι Juarez Gomes Leal Junior απ’ την Βραζιλία και ο Κουβανός Angel Dache(ο οποίος δεν έχει αφιχθεί ακόμα στην Αλεξ/πολη.), με τους δυο(;) τους να έχουν την πολύ δύσκολη αποστολή να καλύψουν το κενό του – γνωστού σ’ όλους του Αλεξανδρουπολίτες για την αγωνιστική του αξία –  Νικολά Μιγιαϊλοβιτς και του σταθερού Κέβιν Φόγιερ.

JUAREZ ΕΘΝΙΚΟΣ

φωτο Juarez Gomez Junior

  • ο λίπερο Γρηγόρης Κοντοστάθης, που αφού πανηγύρισε πέρσι την άνοδο με τον Ηρακλή Χαλκίδας, επέστρεψε στη γενέτειρά του. Στην ίδια θέσω αγωνίζεται και ο Αχιλλέας Κωνσταντινίδης που αποκτήθηκε απ’ την Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης.

Ολοκληρωτικό το  «λίφτινγκ» για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που «είδε» φέτος να «ανοίγουν τα φτερά» τους με προορισμό το εξωτερικό δικά του παιδιά, όπως ο Ανέστης και ο Κώστας Δαλακούρας και κάποια άλλα να επιλέγουν διαφορετικό εγχώριο σταθμό, όπως ο Άκης Δαρίδης και ο Σταύρος Κασαμπαλής.

Η προετοιμασία μέχρι τώρα κυλάει ομαλά, με εξαντλητικές διπλές προπονήσεις, με βάρη και ασκήσεις φυσικής κατάστασης το πρωί, ενώ το βράδυ το βάρος μετατοπίζεται στην τακτική με στόχο την ομοιογένεια της ομάδας, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην έναρξη της σεζόν. Το τεχνικό δίδυμο Μουστακίδη – Παπάζογλου είναι απόλυτα ευχαριστημένο με την πορεία της προετοιμασίας καθώς οι αθλητές έμειναν ευτυχώς μακριά από προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να κυλάνε όλα βάσει σχεδίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΒΟΛΕΙ -ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Οι διπλές προπονήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες …

 

Share it