Search

Με συγκρατημένη αισιοδοξία ξεκίνησε το «ταξίδι» της ΑΕ Κομοτηνής! Οι δηλώσεις προπονητή και τιμ μάνατζερ

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και ποιοτική δουλειά από την πρώτη ημέρα, ξεκίνησε από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου η προετοιμασία της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα μπάσκετ αντρών της Γ’ Εθνικής βορρά.

Δεκαέξι αθλητές και τέσσερις άνθρωποι στο προπονητικό επιτελείο –εκτός από τη διοίκηση- θα στελεχώσουν την φετινή προσπάθεια της ομάδας. Στο «τιμόνι» για πρώτη χρονιά έχει τεθεί ο έμπειρος τεχνικός Σωτήρης Κοκκινόπουλος, ο οποίος θα προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει το ταλέντο των παικτών του. Η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει την έκπληξη της κατηγορίας, όμως όλοι παραμένουν συγκροτημένοι στην προετοιμασία.

kokkinopoulos-stoakisΟ νέος τεχνικός, Σωτήρης Κοκκινόπουλος, και ο τιμ μάνατζερ, Βασίλης Στοάκης, μίλησαν στο SA για την προετοιμασία και τις προσδοκίες της ερχόμενης σεζόν.

Σωτήρης Κοκκινόπουλος(δεξιά στην φωτο): «Το γρήγορο παιχνίδι αρέσει σε παίκτες και κόσμο» Με έμφαση την καλή αμυντική λειτουργία, γρήγορο παιχνίδι και μεγάλο rotation θα παρατάσσεται η φετινή ομάδα. Η προετοιμασία ξεκίνησε χωρίς προβλήματα και ο νέος τεχνικός, Σωτήρης Κοκκινόπουλος, ανέδειξε ότι «το πρώτο θετικό στοιχείο που είδα από την αρχή της προετοιμασίας είναι πως δεν υπάρχει καμία απουσία και όλα τα παιδιά είναι εδώ. Η διάθεσή τους είναι σε υψηλό επίπεδο, κάτι που είναι πολύ θετικό για μας. Είναι καλό ότι έχουμε γεμάτο ρόστερ, γι’ αυτό και το rotation θα είναι αρκετά μεγάλο. Όλα τα παιδιά θα πάρουν τις ευκαιρίες τους με βάση την προσπάθειά τους στην προπόνηση. Εγώ ζήτησα από τα παιδιά να βλέπουν την ομάδα σαν το δεύτερο σπίτι τους και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Εκτός από την παρουσία τους και τη διάθεση που έχουν, το τρίτο θετικό στοιχείο είναι οι περισσότεροι έχουν δουλέψει και το καλοκαίρι και βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε πιο νωρίς σε θέματα τακτικής», ενώ για τη χημεία των παικτών και την ποιότητα του ρόστερ πρόσθεσε ότι «υπάρχει χημεία στους παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ σημαντικές και οι ποιοτικές προσθήκες που έκανε φέτος η διοίκηση, σε θέσεις όπου η ομάδα μπορούσε να βελτιωθεί. Σε όλες τις θέσεις είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για την κατηγορία και αυτό που μένει είναι να δουλέψουμε πάρα πολύ για παρουσιάσουμε αυτό που θέλουμε».  Η προπονητική του φιλοσοφία έχει ως σημείο αναφοράς την άμυνα: «Η βάση μας θα είναι η άμυνα, πιεστική σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Βάσει της ηλικίας των παικτών, της φυσικής κατάστασης και της νεανικότητάς τους, μπορούμε να το πετύχουμε. Άλλωστε το γρήγορο παιχνίδι είναι αυτό που αρέσει και στους παίκτες και στον κόσμο! Όμως τα πάντα ξεκινούν από το πίσω κομμάτι, δηλαδή την άμυνα».

Βασίλης Στοάκης(αριστερά στην φωτο): «Ο κόσμος θα ταυτιστεί με τους αθλητές της ομάδας» Στο γεγονός ότι η φετινή προσπάθεια είναι αρκετά οργανωμένη στάθηκε ο team manager Βασίλης Στοάκης, τονίζοντας πως «η ομάδα έκανε μία σχετική επιτυχημένη σεζόν πέρσι, καθώς πέτυχε στον στόχο της παραμονής. Φέτος, με τις προσθήκες που έχουν γίνει σε όλα τα επίπεδα, προπονητικά, διοικητικά και στους παίκτες, είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μία καλή σεζόν. Εργαζόμαστε πολλοί άνθρωποι νυχθημερόν, σε ωράριο που δεν ανταποκρίνεται σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο, κι αυτό αντικατοπτρίζει και την αγάπη που έχουμε για το μπάσκετ. Ο κόουτς έχει «κερδίσει» τους παίκτες στις πρώτες προπονήσεις και είμαι αισιόδοξος ότι θα βγάλει τα πράγματα που θέλει στο παρκέ. Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική».  Παράλληλα έχουν τεθεί σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας και ο ίδιος πιστεύει πως ο κόσμος θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη στην προσπάθεια. «Οι κάρτες διαρκείας είναι για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας μας. Η τιμή τους είναι ιδιαίτερα προσιτή, στα 20 ευρώ, και προσφέρει είσοδο σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής υπάρχει αρκετά μεγάλη ανταπόκριση. Πιστεύω ότι με την εικόνα της ομάδας στο παρκέ, ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο. Είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα ταυτιστεί με τους αθλητές της ομάδας! Προτρέπω τον κόσμο της Κομοτηνής να στηρίξει την προσπάθειά μας και όλων των σωματείων, γιατί όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό αυτή την εποχή είναι ήρωες», καταλήγει.

Share it