Search

Ανεβάζει ρυθμούς για το τουρνουά ανάπτυξης του Γυναικείου ποδοσφαίρου η Ροδόπη ’87

Μία επετειακή χρονιά ξεκινάει φέτος για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Ροδόπη ’87, η οποία στο τέλος της σεζόν θα γιορτάσει τα τριάντα χρόνια λειτουργίας της. Το έργο ξεκίνησε τις άγνωστες εποχές της δεκαετίας του ‘90 και πλέον ο σύλλογος έχει καθιερωθεί στις υψηλές εθνικές κατηγορίες.

Στα πλαίσια του εορτασμού αλλά και της ανάδειξης του αθλήματος, ο σύλλογος διοργανώνει τουρνουά για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Θέλουμε η χρονιά μας να ξεκινήσει όσο το δυνατό πιο ευχάριστα και τι είναι πιο ευχάριστο από το να μαζεύονται κορίτσια και να παίζουν ποδόσφαιρο; Με τη βοήθεια της ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ διοργανώνουμε λοιπόν αυτό το τουρνουά με τις ομάδες από τους όμορους νομούς. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις, που θα φέρουν τα μικρά κορίτσια στο γήπεδο»,αναφέρει στο SA η προπονήτρια και αθλήτρια της Ροδόπης, Βίκυ Περιβολοπούλου.

Πρόκειται για το λεγόμενο «Women’s Football Development», ένα πρόγραμμα της UEFA για την ανάπτυξη και τη διάδοση του γυναικείου ποδοσφαίρου και απευθύνεται κυρίως σε κορίτσια που πηγαίνουν στο σχολείο (10-16 ετών), καθώς στόχος του είναι να δείξει το άθλημα στις μικρές ηλικίες και έτσι να προσελκύσει περισσότερα νέα κορίτσια στο άθλημα.

Σε αυτό, εκτός από τη Ροδόπη ‘87, θα πάρουν μέρος οι Βασίλισσες της Θράκης, ο ΑΟ Θράκης, ο ΑΟ Χρυσούπολη και οι Αμαζόνες Δράμας, ενώ γίνεται προσπάθεια να δώσουν το παρόν και άλλες ομάδες.

Share it